Podne lampe

Dobro postavljena podna lampa moze stvoriti nov ambijent u vasem prostoru. Ova visoka svetla mogu da osvetle mracne ili slabije osvetljene coskove, a to menja kompletnu atmosferu u prostoru I cini prostor toplijim, a ako iskljucite centralno svetlo dobijate ambijentalno, diskretno osvetljenje. Podne lampe mogu biti odlicno radno svetlo, bilo da se radi o citanju ili preciznijem radu. Kada se dobro upare sa stonim, zidnim, plafonskim svetlom mogu uneti toplotu I slojevito osvetljenje koje ce vas podstaknuti da uzivate, radite, odmarate ili radite bilo sta u doticnom prostoru.

Kako izabrati podnu lampu? Prva stvar za kojom se morate voditi je funkcija. Ako birate lampu za citanje ili rad, treba traziti nizu lampu koja se lako prenosi, jer zelite da bude lako prenosiva I mozete je koristiti po celoj kuci. Ako je to lampa koja treba da osvetli neki lose osvetljen cosak mozete traziti visoku lampu, ali vodite racuna da ne bude previse velika, jer moze da zauzme previse prostora I ovlada prostorom a to nikako ne zelite.

Kada shvatite sta trazite, tek tada obratite paznju na stil. Uz klasican namestaj mozete staviti tifani ili klasicnije teze lampe sa staklenim ili klasicnim abazurima od platna. Ako ste moderno odenuli svoj stan, u njega treba uneti jednostavnije lampe sa drvenim, laganim postoljima I abazurima koji su od platna. Naravno mozete se ponekad poigrati svojim prostorom. Eklektican stil je nesto cemu mnogi ljudi pribegavaju da bi izbegli , uslovno receno,’ jednolicnost I sterilnost’ savrseno ukomponovanog stila.

Dodjite da se igramo sa vasim idejama I prostorom, a sigurno cete naci nesto sto vam se dopada I uklapa u prostor.

Up
q

Lumoo is a global architectural lighting
company based in Copenhagen

Opening Hours

monday

Closed

saturday

10 - 16

Tuesday - Friday

10 - 18